söndag 1 september 2013

Pulled Pork på marockanskt vis ala mig själv

Testar på något nytt. Pulled pork är ju gott och en marockansk gryta som jag gjort gick hem. Så jag testar att kombinera dessa två. Få se hur det blir och om det går hem.

RECEPT Veros marockanska Pulled Pork

1,3 kg fläskkarré utan ben
8 charlottenlök
2 morötter
1 hel vitlök

3 tsk socker
2 burkar krossade tomater
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk vitlökspulver
1 tsk sambal oelek
2 msk rapsolja
3 tsk salt





Lägg ner karrén i ugnsfast form eller gryta med lock. Morötterna i fyra delar och charlottenlöken hel och vitlöken skalad, runt omkring karrébiten.



Blanda iordning kryddningen. Häll över och låt stå och dra i en timma.

125 grader på ugnen och låt stå med lock på i ungefär 5 timmar. Köttet skall lossna lätt från biten och blandas ihop med såsen.



Så nu är det bara att vänta i 5 timmar då. Smakresultat kommer senare mot kvällen.

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ska testa på onsdag! :-)

Vero sa...

Hoppas att du gillar den och berätta gärna vad ni tyckte om den. :)

Frida Ö sa...

Det där lät ju fantastiskt gott!

Frida Ö sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.